Wat is allergie

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen) die op zich niet schadelijk zijn voor ons lichaam. Als allergische reactie verhoogd het immuunsysteem zijn werking, gericht op de lichaamsvreemde stof, en zorgt zo voor het ontstaan van klachten. De meeste allergenen komen gewoon in de natuur voor, zoals bv. gras-/boompollen (hooikoorts), huidschilfers van huisdieren (kat, hond, konijn), huisstof, huisstofmijt, voedingsmiddelen (koemelk, noten, tarwe, pinda, ei, tomaat, aardbei), etc.

Een allergie kan ontstaan door erfelijke factoren, maar vaker zien we allergieën ontwikkelen in de loop der jaren omdat er steeds meer factoren zijn die invloed uitoefenen, zoals het achteruitgaan van de darmopname. Daardoor ontstaan er tekorten in vitaminen en mineralen om het lichaam optimaal te laten werken. Men wordt steeds gevoeliger voor de normale stoffen, die we juist nodig hebben.

De meest voorkomende allergieën zijn voedselallergie, pollenallergie en hooikoorts (via het stuifmeel van bomen en grassen), huisstof/huismijtallergie en huisdierenallergie (hond en kat).

Wat te doen tegen allergie

Allergie kan getest worden, niet alleen via een reguliere methode maar ook via de natuurgeneeskundige methode. Zo werkt Kinesiologie op een doeltreffende en duidelijke manier met spiertesten, waarbij de persoon zelf voelt hoe de geteste spier – door wel of niet sterk te zijn – reageert op een allergische test. Deze test doen we met behulp van buisjes, waarin de betreffende stof zit, of via eigen meegebrachte producten.

Waarom kinesiologie

Met een spiertest wordt er getest of de stof (die op de buik gelegd wordt) een allergische reactie geeft of niet. Dit wordt gedaan door een zachte druk te geven op een arm. Wanneer de spiertest zwak wordt kan dit duiden op: – verminderde opname in de darmen – stress op de stof – intolerantie – allergie.

Na het verzamelen van alle gegevens wordt het lichaam ontstrest en gecorrigeerd waarbij gebruik gemaakt wordt van kinesiologietechnieken. Het lichaam gaat de stof weer zien als een onschuldige, niet-schadelijke stof. Tegelijkertijd testen we ook de darmopname ten opzichte van de stof in het voedsel, zodat we bij kunnen sturen indien nodig.

Het lichaam en het immuunsysteem komen terug in balans, de kwaliteit van het leven verbeterd en slaap, werk en sociaal leven gaan beter. Men zit weer lekker in zijn vel.

Baby’s en kleine kinderen

Als ouder van een baby of een jong kindje is het vaak moeilijk te ontdekken wat er aan de hand is en zit men met de handen in het haar. Bij een baby die voortdurend huilt als de behoeften ingevuld zijn, is het moeilijk te ontdekken waarom het kind ontroostbaar is. Vaak zien we een allergische reactie bij baby’s en kleine kinderen op het gebied van koemelk (oorzaken zijn het melkeiwit of lactose allergie). Ze krijgen dan een opgezette of opgeblazen buik, krijgen last van darmkrampjes, huilen veel, hebben last van eczeem of een andere huidaandoening. Ook kunnen er klachten ontstaan met de ademhaling op het gebied van bronchiën of longen.

Door vader of moeder als tussenpersoon te gebruiken met het spiertesten kunnen de kinderen op schoot zitten en via de ouder getest worden. Op deze manier kan het kind van zijn allergie, eczeem of buikpijn afkomen op een vriendelijke en weinig belastende wijze! Het kind wordt fitter, krijgt een betere afweer en slaapt beter door. Jeuk en eczeem worden minder en verdwijnen, het kind wordt vrolijker en zit beter in zijn of haar vel.

Symptomen
  • Inhalatie: piepende ademhaling, kortademigheid, benauwdheid, astma, bronchitis
  • Huidveranderingen: roder worden, warmte afgeven, huiduitslag, jeuk, eczeem.
  • Neusklachten: loopneus, niezen, gezwollen neusslijmvlies, verstopte neus zonder verkouden te zijn.
  • Oogklachten: rode, waterige ogen, dikke oogleden, veel knipperen, ogen prikken of branden.
  • Maag- darmstelsel: misselijkheid, buikpijn, diarree of verstopping (obstipatie), opgezette buik.
  • Afname energie: vermoeidheid, concentratieverlies (vaak na het eten van een bepaalde voedingsstof).
  • In ernstige gevallen: bloeddrukdaling en shock.

Wilt u graag telefonisch contact?

Via onderstaande knop kunt u telefonisch contact met mij opnemen zodat we een afspraak kunnen maken voor meer informatie.

Wilt u liever teruggebeld worden?

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Vul uw naam en telefoonnummer in en ik bel u persoonlijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan