Ervaringsverhalen

Al een paar jaar geleden heb ik een angst ontwikkelt voor auto rijden, ook gewoon op de rustige wegen. Dit werd met het jaar erger m.a.g dat ik vaak moe was en alleen maar bang was om ergens naartoe te gaan. Natuurlijk ook wegen vermijden en nergens meer heen gaan. Ik zat hier in zo in de knoop dat ik al heel veel had geprobeerd, maar het werd alleen maar erger. In het voorjaar, net geen zomer kwam ik dit onderwerp tegen op een site. Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Het kon overigens niet erger worden dacht ik. Wat ben ik blij dat ik dit tegen kwam. In het begin ben ik kort na elkaar steeds naar een behandeling geweest, wat overigens heel ontspannen is en niet eng. Mijn lichaam reageerde ook echt op de behandeling in de vorm van het koud krijgen of ik voelde spanning of dat het zwaar aanvoelde. Daarna was ik gewoon in staat om te werken hoor, maar ik boekte vooruitgang. Het was in kleine stappen, maar het ging goed. De hevige spanning verdween langzaam naar lichte spanning en na een paar behandelingen ging het zelfs zo goed als weg. Vooral met de stemvorken vond ikzelf heel prettig. Mijn lichaam reageerde daar heel sterk op, met veel hoofdpijn. Die was na een nachtje slapen weer weg. Mijn zelfvertrouwen heeft een flinke boost gekregen en mijn angst gevoel is zo goed als weg. Dan pas merk je wat gevoel en gedachte met je doen, maar zo fijn dat het weer op orde is. Na echt vele jaren maar aanmodderen is dit voor mij zeker een zeer goede behandeling geweest. Ik raad het vele mensen aan. Het is niet zweverig, het is leuk, je ontdekt hoe je reageert op gewoon een aanraking, van alles komt er voorbij zoals gebruik van remedies of stemvorken. En Petra was zeker ook lekker gewoon en gezellig, maar wel heel goed in haar vak. Bedankt voor alles en als ik ergens weer niet uitkom ga ik zeker terug.

Jacqueline Brouwers

Jacqueline
Ik kwam bij Petra omdat ik 2 gevoelloze vingers aan mijn rechterhand had. Na 2 á 3 behandelingen kwam langzaam het gevoel weer terug in mijn vingers en zijn we verder gaan kijken of er nog meer “kwalen” te behandelen waren. Die waren er wel.

Het ging dan vooral om een bijna dagelijkse hoofdpijn, verkrampte nek en schouders en  een gebrek aan energie.

Na een aantal behandelingen, totaal ben ik één jaar onder behandeling geweest, is mijn hoofdpijn en zijn mijn verkrampte nek, schouders zo goed als verdwenen.

Als ik nog een keer hoofdpijn heb is deze veel milder en korter. Voor mij, zijn nek en schouders een mooie graadmeter hoe het met mij gaat, heb ik het druk dan merk ik dat mijn nek en schouders zich weer verkrampen en weet ik dat ik rust moet nemen.

Wat mijn energieniveau betreft merk ik dat ik met kleine stapjes vooruit ben gegaan en nog ga. Het is ook niet alleen een lichamelijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt maar zeker ook een geestelijke ontwikkeling, al met al ben ik zeer blij en dankbaar dat ik met Petra in aanraking ben gekomen.

Nogmaals dankt voor alles en veel liefs,

Wim

Wim
Al vanaf haar baby tijd, heeft onze dochter regelmatig last van jeuk, eczeem, spugen, astma en erg wisselend gedrag. Toen ze op een dag een opgezwollen oog kreeg, werd er op 3 jarige leeftijd een voedselallergie test gedaan en daaruit bleek dat ze in ieder geval een relatief lichte allergie voor kippenei heeft en een relatief zware allergie voor pinda. Na aanpassing van het voedingspatroon verminderde de symptomen, maar gingen nooit helemaal weg. Toen ze 5 ½ was zijn we in contact gekomen met praktijk de Spiegel en is de behandeling begonnen. Al snel werd duidelijk dat ze op allerlei voedingsmiddelen reageerde zoals bepaalde kleur, geur, en smaak stoffen. Haar spijsverteringssysteem was duidelijk van streek. Er werd dan ook beslist om dat eerst aan te pakken en dan verder te kijken.

Onze dochter vond het allemaal erg interessant om mee te maken en om te ontdekken waar ze sterk van werd en waar niet. Ze heeft de sessies dan ook dapper doorstaan, al was het niet altijd makkelijk voor haar om bij de les te blijven. Gelukkig speelde Petra daar goed op in, en met geduld en uitleg waarom we dit allemaal aan het doen waren, werd er elke sessie weer wat aangepakt. In het begin zagen en merkten we weinig resultaat, maar langzaam maar zeker verdween haar eczeem en heeft ze zelfs ei gegeten zonder enige allergische reactie. Ook de E-stoffen werden aangepakt en wat betreft de pinda allergie is die een stuk verminderd. Met onze dochter hebben we afgesproken om dit nog eens goed aan te pakken, over een paar jaartjes, wanneer ze het wat langer volhoudt.
Ondertussen zijn we klaar met de behandelingen en is ook haar gedrag minder wisselend geworden. Dat werd onlangs bevestigd op school, die niet op de hoogte waren hiervan, maar ze merkten duidelijk dat onze dochter meer in evenwicht was de laatste tijd.

Hannie van Iersel
Hoi ik ben Steffi en had al een jaar of 7 last van nekklachten en duizeligheid na het uit bed komen van een zware griep. Na vele behandelingen bij een fysio en osteopaat, wat wel wat hielp maar niet voldoende, las ik een verhaal over kinesiologie en dat sprak mij zo aan dat ik ben gaan zoeken naar iemand die dat deed, en ben ik hier terecht gekomen. De eerste behandeling was een intake en balans met daar direct al wat verbeteringen meegenomen in mijn nek en mijn chakra’s geactiveerd, wat goed voelbaar was(benen).

Petra ontdekte dat er nog resten van dat griepvirus in mijn lichaam zaten die invloed hadden op mijn evenwichtsorgaan en nek( vooral spanning om mijn hoofd recht te houden) ik was heel de dag duizelig. Twee weken later terug komen gaf de spiertest aan en ik in die twee weken had ik al voelbaar verschil in mijn hoofd en nek.

De tweede behandeling alles rond mijn evenwicht en nek en ruggenwervel aangepakt zoals Petra dat zegt via de speciale punten, en weer veel meer ruimte gekregen in mijn nek en veel minder duizelig(voorheen 15/20 keer per dag een scheut in je hoofd van duizeligheid en nu nog een paar keer hooguit per dag).

Na drie weken terug komen, eerst mijn evenwicht getest en dat was al helemaal in balans, daarna boosheid, frustratie en angst opgeruimd van al die jaren(niet weten wat je hebt maar wel heel veel last).

Dat was een enorme opluchting en heel goed voelbaar. De vierde keer dat ik op consult kwam heeft ze alle restjes opgeruimd en alle punten na gekeken, waar nodig was nog wat meegedaan, en nu is het al ruim twee maanden geleden dat ik geweest ben en het gaat nog steeds goed, ik merk wel eens wat maar doordat alles beter doorstroomt en niet meer geblokkeerd is verdwijnt het ook weer en kan ik weer veel meer ondernemen en dat is wat ik graag wilde.

Over een tijdje ga ik weer een keer voor onderhoud, zo noem ik het maar om te voorkomen dat ik weer meer last krijg.

Steffi

Steffi
Ik ben een tijd geleden, door een veel te hoge werkdruk, met een burn-out geconfronteerd. Ik kreeg steeds meer last van allerlei psychische en lichamelijke klachten waardoor ik niet meer kon werken. Via de huisarts ben ik bij een psycholoog in behandeling gegaan. Een aantal maanden later sprak ik Petra en kwam ook mijn probleem ter sprake. Ze gaf aan dat ze voor mij wel iets kon betekenen. Ik ben natuurlijk meteen op haar aanbod ingegaan. Ik had zoiets van “baat het niet dan schaadt het niet”.

De eerste sessie is gekeken naar de status van mijn lichaam en welke stoffen ik in meer of mindere mate tekort kwam. In mijn geval vitamine C en visolie tabletten. Mooie bijkomstigheid is dat deze stoffen slechts tijdelijk ingenomen moeten worden. De volgende drie bezoeken is gewerkt aan het herstel van de energiebalans in het lichaam en het verwerken van traumatische ervaringen en het ontstaan hiervan.

Ik heb nu nog 1 consult te gaan maar de resultaten zijn in mijn geval erg positief. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam en geest gereset zijn en ik een nieuwe start kan maken.

Mat
Dank je wel Petra!
Naar jaren lang nekklachten te hebben gehad en hierdoor vaak migraine, ben ik er na twee behandelingen door jou er eindelijk van af. Mijn spiertje net onder de schedelrand zat al jaren vast, bij verschillende therapeuten geweest maar niets heeft geholpen. Gelukkig heb jij de spier “geleerd” wat zijn rustpunt is. Het is nu al bijna een jaar geleden en ik heb er nooit geen last meer van gehad. Ook mijn migraine is hierdoor veel minder geworden.
Lucy Kieboom
Lucy

Ik wil liever teruggebeld worden…

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Vul uw naam en telefoonnummer in en ik bel u persoonlijk terug.