Lichamelijke klachten

Al vaak met een klacht bij een fysiotherapeut, osteopaat of chiropractiker geweest? En de klacht is nog steeds aanwezig? Dan is er meer aan de hand dan alleen maar lichamelijke pijn.

Doordat kinesiologen een spier met zachte druk testen zien we aan de respons van de testspier al snel of er nog steeds stress aanwezig is op de pijnlijke plaats. Vaak is iemand al naar een fysiotherapeut, osteopaat of chiropractiker geweest, eventueel aangevuld met ziekenhuisbezoeken voor andere specialisten. De klacht blijft echter aanwezig en ‘men moet er maar mee leven’.

Klinkt dit bekend in de oren? Kom dan naar Natuurgeneeskundige praktijk Gilze om klachten op een andere wijze te benaderen, te verminderen of op te lossen!

Waarom?

Omdat lichamelijke klachten zich kunnen uiten in vele vormen en er waarschijnlijk nog steeds spanning en stress aanwezig zijn. Soms zijn we ons bewust van deze stress en spanning, maar vaker zijn ze onbewust gekoppeld aan ons (emotionele) geheugen, waardoor de klacht in stand wordt gehouden en als lichamelijke pijn naar buiten wordt gebracht. Vaak ligt hier de oorsprong van de klacht of het probleem.

Voorbeelden in de vorm van:

  • Emoties op bewust of onbewust niveau zoals: een onverwerkte gebeurtenis, gedachten die blijven malen, vastzittende en beperkende overtuigingen opgedaan in het verleden.
  • Aanwezigheid van stress op het gebied van voeding: darmen nemen vitaminen en mineralen niet goed op waardoor het lichaam tekort komt en er fysieke klachten ontstaan, denk aan kramp of spierpijn bij een calcium- of magnesiumtekort, hoofdpijn, migraine.
  • Spierklachten: nekpijn, nekhernia, schouderklachten, rugpijnklachten, tennisarm, etc.
  • Buikpijn, buikkrampen, opgeblazen buik, obstipatie, diarree
  • Hoofdpijn, migraine

Is één zijde uit balans neemt het al gauw een andere zijde mee.

Emotie, voeding, lichaam: drie gebieden die samenwerken aan de gezondheid van de mens

Als we kijken naar de algehele gezondheid van de mens dan hebben we te maken met drie zijden van een driehoek.

Daarom kan een lichamelijke klacht door onze hersenen gekoppeld worden aan voedingsperikelen en/of emotionele gebeurtenissen. En andersom zien we natuurlijk ook: een emotie of een vitaminetekort wordt getoond door pijn in het lichaam.

Ik wil liever teruggebeld worden…

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Vul uw naam en telefoonnummer in en ik bel u persoonlijk terug.