Voeding

Je bent wat je eet. Wat we eten bepaalt in belangrijke mate onze gezondheid. Hoe we ons voelen is mede afhankelijk van onze voeding! De welbekende vitaminen en mineralen zijn hierbij erg belangrijk. Zij zijn onmisbaar voor ons lichaam en onze energie; zo zorgen vitaminen o.a. voor de vorming van enzymen, nodig voor de spijsvertering. Samen met de mineralen zorgen ze voor hormonen en andere boodschapperstofjes, waardoor allerlei systemen aangestuurd worden.

Dat wil dus zeggen dat bij vitaminen of mineraal tekorten men niet kan verwachten dat ons lichaam optimaal zal functioneren. Helaas heeft vrijwel iedereen tekorten of zit daar tegen aan.

Hoe ontstaan tekorten

1. De voedingswaarde van ons voedsel is minder dan vroeger. Dat heeft te maken met:

  • de industriële productie van voedingsproducten. Denk hierbij aan de bekende E-stoffen: stabilisatoren, conserveringsmiddelen, smaakstoffen, ed.
  • gebruik van insecticiden en pesticiden.
  • groenten en fruit die nu het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Dat gaat ten koste van de smaak en voedingswaarde van het product (halfrijp vervoeren van product uit ander land)

2. Leefpatroon van veel mensen:
Ons tempo is sneller geworden, er wordt minder tijd genomen om in de keuken te staan => gemaksvoedsel.

3. Roken, alcohol, veel stress en (emotionele) spanningen slurpen onze voorraad vitaminen en mineralen op om ons in ‘balans en gezond’ te houden.

Bovenstaande punten leiden tot verminderde opname van wat we nodig hebben. Er ontstaan tekorten en verstoringen in onze systemen en ons immuunsysteem waardoor klachten ontstaan zoals: hoofdpijn, buikpijn, moeheid, niet lekker in je vel zitten, overgevoeligheid voor stoffen/allergenen en allergie.

APK Check

Hierbij kijken we naar:

  • De status van vitaminen, mineralen en zouten
  • Werking van darmen en spijsverteringsstelsel qua opname van voedingstoffen
  • Is er sprake van overgevoeligheid in de vorm van allergie of intolerantie
  • Zijn er aanvullingen nodig in de vorm van voedingsupplementen

Kinesiologie: “APK Voeding- en Energiecheck”

Door middel van de spiertest kan erg goed geïnventariseerd worden of mensen nog voorzien zijn van alle vitaminen en mineralen, of er een goede opname is hiervan in het lichaam, of organen, hart en bloedvaten, spieren, gewrichten, botten extra aandacht nodig hebben en welke correcties er nodig zijn.

Doordat onze (persoonlijke) omstandigheden veranderen en we leven in een hectische maatschappij is het goed om 1 x per jaar een check up, ofwel APK voeding- en energiecheck te doen.

Aarzel niet en maak een afspraak via mail of telefoon met Natuurgeneeskundige praktijk Gilze, 06 34082159.

Ik wil liever teruggebeld worden…

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Vul uw naam en telefoonnummer in en ik bel u persoonlijk terug.